Cik Najlet
FREEDOM
● ● Wednesday, 6 November 2013● ● 0 Comment

Assalamualaikum blog , haii . :)

Sudah sekian lama nya tidak mengupdate blog yang dah bersarang ni . Haahaha , pity me .
Actually hari ni aku nak update pasal FREEDOM . Tapi kann aku dah freedom lama dah hahaha . Sekarang je baru update blog ni . Kesian blog Najlet ni . Dah bersarang dah pun . Ye laa , tuannya pun sibuk je kebelakangan ni walaupun dah freedom . *bajet sikit* :p

Lepas exam ni , aku meringankan tulang aku untuk membantu guru-guru ku di sekolah . Aicehh , tengok ayat gua punya bunga . Hoho .. Betul lah kata cikgu aku dulu , lepas exam nanti kitorang yg cari cikgu . Sebelum exam haritu cikgu yg cari kitorang . Thats normal .. Kadang2 aku rasa bosan pun ade sebab aku tak buat ape2 . Nak pergi bercuti pun mak ayah aku kerja . Kakak2 and abg2 aku pun kerja . So bila nak pergi nya . Tunggu bulan 12 nanti je la . Huhuhu .. Sedih nya .
P/s : Aku teringin nak naik kapal terbang pergi Europe. Ade siapa2 yang boleh bawak ? Aku teringin :/

So now , doakan aku supaya result aku gempak ahh . 9A insyaAllah , aku nak banggakan mak ayah aku and aku nak masuk asrama . I hope so . So , doakan sama-sama ehh . Hehehe .

Sekian , terima kasih .
Assalamualaikum . Goodbye . ;)

Gambar masa bacaan Yaasin form 3,5,6 .
Gambar sebelum exam . xD


PMR EXAMINATION !!!
● ● Wednesday, 2 October 2013● ● 0 Comment

Assalamualaikum , salam sejahtera , hai . Kembali lagi untuk post terbaru . Sebelum ni aku ade post pasal PMR . And now aku tengah menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah 2013 . Tahun last . :)

Harini start exam . Pepagi tadi pukul 8.13 a.m. exam BM K1 . Soalan dia agak mencabar . Tapi nak buat macam mana kann . Buat je lahh . Then pukul 9.13 a.m habis exam . Rehat lebih kurang 1 jam untuk merefresh otak balik . Pukul 10.20 a.m exam BM K2 . Soalan dia boleh tahan ahh . Medium . Heeee . Tapi risau jugak . Nvm , tawakkal 'alallah . :) Exam ni 2 jam sampai pukul 12.20 . Then rehat 3 jam untuk solat zohor , makan tgh hari . Pukul 2.30 sambung PAI sampai 4.30 .

Soalan PAI ni susahh , kalaulah aku ikut je baca ape yg ustazah spot tu , aku rasa aku tak dapat jawab soalan ni . Satu apa pun tak masuk . Yang masuk pun yang tentang sedekah je . Tu pun sikit . Nasib lah aku ambik langkah berjaga-jaga . Baca semua . Alhamdulillah la semua berjawab . Betul ke tak itu kite tak tauu . Soalan Sirah dia susah yang amat . Tahap infiniti . Belajar banyak2 tapi dia keluar kan tajuk tokoh je . Aiyooo . Nasib lah baca . Tu pun baca sepintas lalu . Huhuhu . :'(

Aku harap , dapat ah skor A+ dua2 subjek tu . Harap2 lahh . Doakan aku ehh . Aku nak balas jasa mak ayah aku balik . Diorang dah berhabis duit untuk aku , last2 tak berjaya dapat straight A's . Aku teringin pegang slip yang A A A A A A A A A je semua . Baru best . And aku dah berhasrat nak sambung asrama lepas PMR , so aku kena ahh dapat straight A's . Baru boleh dapat tawaran . Perempuan susah sikit . Ramai yang pandai2 . So kena compete . Laki senang je . Huhu ..

Apa2 punn . Aku harap aku dapat straight A's . Aku ambik 9 subjek . + Arab . :) So 9As InsyaAllah . Dengan izin Allah . Hurmm . So , doakan aku ehh . :) Aamiin2 ya Rabb ! Hee , btw esok aku exam BI P1 , P2 and GEO . Wish me luck . Heee :D

Bismillahirrahmanirrahim ,
Dengan nama Allah yang maha Pemurah lagi maha Penyayang , berikanlah Khairul Najla bt Abas ketenangan jiwa dan hati untuk menjawab soalan yang terbentang . Esok . Permudahkanlah segala urusan hambaMu ini . Ya Allah , hanya padaMu tempat ku meminta . Aamiin aamiin ya Rabbal'alamin . :')

Sekian , wassalam .. :')

P.M.R
● ● Wednesday, 3 July 2013● ● 0 Comment

Assalamualaikum , salam sejahtera . Lama nya tak update blog . Hurmm . Tahun struggle , memang susah nak update . Tahun 2013 and yes , aku PMR . Tahun last , batch aku . Hurmm . Gementar ~

Apa itu PMR ?

PMR ialah sejenis kuih yang sangat sedap untuk dimakan ! Hahaha ! Oke , aku gurau . ;)
PMR iala Penilaian Menengah Rendah . Got it ?? Hahaha , and yeah ! Batch aku batch last . Batch apa ? Batch 1998 . Siapa sini batch 98 ? Kita geng . Haha . :D

Kitorang memang struggle untuk dapatkan keputusan yang cemerlang untuk tahun last ni . Cikgu-2 letak harapan sangatlah tinggi . Kitorang yang nak capai harapan cikgu pun terasa gayatnya . FYI , PMR tinggal 90 hari je lebih kurang . Kalau tolak cuti ? Agak-2 berapa hari ?? Ada dalam 2 bulan lagi kut . Hurmm ..

Actually , aku dah lama nak update pasal ni . Tapi tu lahh , masa tak mengizin . Hari ni , saja curi masa sikit nak update blog yang dah berhabuk . Aku rindu nak tulis blog sebenarnya . Tapi harini baru dapat . Haha , masa bagaikan terlalu singkat untuk aku . Hurmm .. Sebenarnya , aku selalu tak ingat nak update . Nasib baik tadi kawan aku tetiba cakap pasal blog . Tu yang aku update ni . Hehehe.

Untuk pengetahuan korang , aku dah lama start kelas tambahan kat sekolah and kat luar . Hurmm , aku tak pasti bila , tapi maybe tengah bulan 2 kalau tak silap . See , awalkan .. Kalau ikut macam tahun-2 lepas , bulan 4 baru start kelas tambahan , tapi kitorang ? Bulan 2 .. Kadang-2 , aku terfikir , yang cikgu macam nak menyeksa and pressure kitorang . Tapi takpelahh , aku ambik dari sudut positif . :)

PPT hari tu aku dapat 4A je . Haha . Yang selebihnya B and C . Ohh lupa nak habaq . Cheq ambik 9 subjek . Cheq ambik Arab walaupun budak sekolah biasa . Heehehe ;) So , 9A lah kan . Hurmm .. Bukan nak cakap besar , tapi aku target kedua sekolah untuk dapat 9A . And yeahh , aku tak anggap itu adalah satu pujian atau satu benda yang aku boleh banggakan . Tapi sebenarnya itu lah ujian dan pressure yang terbesar and terberat bagi aku . Susah woo bagi budak yg sederhana macam aku untuk dapat 9A . Hurmm .

Jadi , hari-2 aku dipenuhi dengan kelas tambahan dan tuisyen je la . And aku kena pandai bahagi masa dengan betul . Aku pun teringin jugak nak jadi anak yang membanggakan mak and abah aku kan . Lagi pun , aku dah sahut cabaran untuk aku potong kakak aku yang dapat 9A tu . Huhuhu . Tapi aku tak janji , mana aku dapat , aku bersyukur . Sebab itu usaha aku kan . Takpelah . Tapi aku teringin nak rasa macam mana jadi pelajar yg dapat 9A kan . Hehe . :') Siapa yg taknak kann . :)

Banyak lagi yang aku nak update , tapii , lepas ni lahh . Panjang pulak entry yang ni . Hehe . Oke lahh . Ape-2 pun . Mish me luck for my upcoming TRIAL And PMR examination . Hehee . Baii . :D Love you all . :) May Allah bless you all :D Assalamualaikum . Baii :) #CapitalA





Salam Maulidur Rasul
● ● Thursday, 24 January 2013● ● 0 Comment

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuhh .
Haii ! Salam Sejahtera dan selamat petang semua !
Maaf la , aku terlewat sehari nak update pasal maulidur rasul .
Tarikh nye smlm . 24.1.2013 atau lebih tepat lagi baginda Nabi Muhammad s.a.w dilahirkan pada tanggal
12 Rabiul Awal tahun gajah . Semalam cuti dan tk pergi mana-2 pun semalam . Duduk rumah tngok tv , main komputer , lepak ngn kawan and tuisyen . Tu je . :/ Oke , tkde point sebenarnye update ni . Just nak ucapkan SALAM MAULIDUR RASUL pada semua umat Islam di dunia ini .
Semoga kite mendapat syafaat dari Baginda kelak . :)
Baibai !! Wassalam . :)
Salam Maulidur Rasul :)


Exam Akhir Tahun
● ● Sunday, 18 November 2012● ● 0 Comment

Assalamualaikum w.b.t...
Hye-2 !! Lama kite tak update blog kan . Almaklum la , kite busy sikit .
Harini aku nak crita pasal exam akhir thun .
Aq dapat 4A4B1C . Jadi la . Alhamdulillah .
A aku Bab , Bm , Pis and Sc . C aq Math . Yang lain tu B .
Aq ambik 9 subjek shje .
Nak dijadikan cerita nya , dalam kelas aku nombor 2 dan dalam ting. nombor 3 . Uwaaaa ~ Syukur je la .
Asal kan ade nombor ye tak . Dapat ambik hadiah ! Hehehehe ~ ;D

Sekarang aku nak masuk cita lain .
Sian blog kene tinggal .
Btw , korang pernah dengar tak pasal "akikah" ??
Bukan akikah yang untuk baby tu . Tapi ni "akikah" yang lain , ape R***l . Paham-2 je la .
Oke , korang bayangkan la . Umur 13 thun dh tkde dara . Kesian kat bakal suami dye nanti .
Yang aku tak paham tu , dia pergi nye merelakan . Ish-2 .
Ape la jadi kalau mak bapak dia tahu . Mesti mak bapak dia sedih dan malu .
Jadi , pengajarannya jaga la diri , kehormatan dan maruah masing-2 . Jangan sampai ternoda .
Oke la , cukup le smpai kt sini . Bye . Annyeong ! Assalamualaikum ;)



I miss you capital 'A' :')


Lalalalalalalala ~ Raya ! Raya ! Raya !
● ● Tuesday, 28 August 2012● ● 0 Comment

See that . Dua orang takde . So , tinggal la ni .
My whole family . Saranghae ! <3

Assalamualaikum ....
Huiyooo ! Lama gile terbengkalai blog aku . Tkde mende nk update . Bru ari ni aku nak update .
Jom kite cite pasal raya . ;)
1st of all , SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI  MAAF ZAHIR DAN BATIN dripde Najla sekeluarga .
Bagi kite , raya tahun ni , tak berapa best sangat , sebab ade family yang tk dapat balik , kalau yang dapat balik pun ade yang sekejap je cutinya . Tapi memang la tk best raya tahun ni . Tapi bersyukur la sebab kite dpt merasa raya untuk tahun ni . Baju raya kite warna coklat dan biru . Siapa same warna ? Oke kite geng ! Sep sikit . *pap* Yeaayy ~ Btw , spe maen mercun or bunga api thun ni ? Meh ni nak bgi putus jari tu . Tahu tk main bnde tu bhye ? dah la bising ! heh . Tngok gmbr je la . :)

My parents . Me love u . Saranghae . <3
My sister & my brother . Oppa n unnie . :)

That's me ! I'm ugly person . Nevermind .
Whatever is , i love myself . :)
#Capital A 

Tudung Murah Collections GIVEAWAY !
● ● Thursday, 14 June 2012● ● 0 Comment

Assalamualaikum , hai ! Jom join contest lagi . :D


Tag friends :

Oke then , dah siap . Kepada yang di-tag tu . Join la jugak . Kbye . Wassalam . :)


Older Post
Hello !

Entry Profile Links


Salam & hye fellas . My name Cik Najlet . Stay in Perak . Born in 1998 . Lepas usha usha segala ni . Jangan lupa follow ye . Much Love ♥
>Thank You
Template by : Aishah Baharudin
Basecode : Izzati
Malique ft Black - Teman Pengganti